Ooijpolder

Ooijpolder is een Natuurreservaat gelegen aan in Ooij.

Meer informatie over Ooijpolder in Ooij

In de Gelderse Poort, aan de oevers van Rijn en Waal achter Nijmegen, is een ruig rivierlandschap ontstaan. In dit gebied zijn vele kilometers uiterwaarden teruggegeven aan de natuur en aan de rivier. De Millingerwaard was het eerste gebied waar dit gebeurde. De rivieren vormden duinen, nevengeulen werden aangelegd en wilde paarden en runderen zorgden voor een diverse mix van graslanden, ruigtes en ooibossen. In de Gelderse Poort kun je bijna overal buiten de gebaande paden struinen en kom je mogelijk kuddes runderen of konikpaarden tegen. In de verschillende seizoenen kun je genieten van bloemen op de rivierduinen, lepelaars en zilverreigers in de herfst en overwinterende ganzen langs de dijk langs de Waal. Ook is er een kans om bevers tegen te komen en in de Rijnstrangen broeden zeldzame rietvogels.

Wil je weten wat Ooijpolder verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Ooijpolder of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Ooijpolder? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Ooijpolder het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Bergendal. Opzoek naar Ooijpolder reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Ooijpolder

Bezoekers bekeken ook